CCRIT
CENTRUL DE CERCETARE
A RELATIILOR INTERETNICE
 
:: Home
:: Anunturi
:: Despre noi
:: Cercetari
:: CDM
:: Publicatii
:: RESET

 

 

 

 

 

 

 

"Model integrat de dezvoltare antreprenoriala in centrele urbane din trei regiuni" (2011-2012)

Centrul de Cercetare a Relatiilor Interetnice (CCRIT) in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Afacerilor in Romania (APPAR – partener principal), Fundatia LAM, Asociatia de Afaceri Ungare in Romania (AAUR) si Békéscsabai Regionális Képzo Központ (Ungaria)implementeaza, incepand din 3 ianuarie 2011, proiectul strategic intitulat "Model integrat de dezvoltare antreprenoriala in centrele urbane din trei regiuni" (contract POSDRU/92/3.1/S/50583).

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si se va derula pe o perioada de 24 luni.

Proiectul vizeaza dezvoltarea spiritului antreprenorial si cresterea abilitatii antreprenoriale ale persoanelor din regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Centru si Vest. In acest sens in cadrul proiectului vor fi infiintate trei centre regionale care vor desfasura activitati de formare profesionala si servicii in sprijinul initierii de afaceri si a ocuparii pe cont propriu, respectiv in sprijinul consolidarii noilor intreprinderi.

In cadrul proiectului se va oferi grupurilor tinta cursuri de formare profesionala gratuite, autorizate de catre CNFPA in urmatoarele domenii:

• Dezvoltarea competentelor antreprenoriale I.

• Dezvoltarea competentelor antreprenoriale II.

• Dezvoltarea competentelor antreprenoriale III.

• Manager de proiect (cod COR 241919)

• Manager resurse umane (cod COR 123207)

• Manager imbunatatire procese (cod COR 241946)Beneficiarii directi ai cursurilor de dezvoltarea competentelor antreprenoriale si de management, precum si a serviciilor de sprijin vor fi in total 540 de persoane din micile orase ale regiunilor Centru, Nord-Vest si Vest, dintre care 270 de persoane care doresc sa initieze o afacere independenta si 270 de persoane, personal de conducere din cadrul intreprinderilor mici si mijlocii.

In cadrul proiectului Centrul de Cercetare a Relatiilor Interetnice (CCRIT) va realiza cercetari si analize cu scopul de a stabili continutului final al programelor de formare in domeniul dezvoltarii competentelor antreprenoriale, respectiv al pachetelor de servicii oferite pentru intreprinzatori si potential intreprinzatori. De asemenea, pe baza rezultatelor de analiza se va identifica locatiile celor trei centre regionale.

Informatii suplimentare despre etapele cercetarii si derularea activitatii de analiza in cadrul acestui proiect pot fi obtinute de la persoana de contact:

Csata Zsombor, conducatorul echipei de cercetare

Email: csatazsombor@yahoo.com