CCRIT
CENTRUL DE CERCETARE
A RELATIILOR INTERETNICE
 
:: Home
:: Anunturi
:: Despre noi
:: Cercetari
:: CDM
:: Biblioteca
:: Publicatii
:: RESET
 

Centrul de Documentare pentru Multiculturalism "Ion Aluas"

Centrul de Documentare a luat numele regretatului prof. Ion Aluas, fondator al CCRIT si savant a carui activitate a servit imbunatatirii climatului interetnic din Transilvania. Centrul a luat fiinta ca o parte a "Civic Network for Cultural Pluralism and Multicultural Integration in Southeastern Europe" ("Initiativa Civica pentru Pluralism Cultural si Integrare Multiculturala in Europa de Sud-Est").

Publicul interesat poate consulta diverse materiale informative, bibliografii, date statistice, carti si reviste, baze de date referitoare la relatiile interetnice si inter-culturale, dar si alte resurse din domeniul stiintelor socio-umane, menite sa promoveze o fundamentare stiintifica multi-disciplinara.

Centrul se adreseaza atat persoanelor fizice (studenti, profesori, cercetatori, etc.) cu interese in domeniul multiculturalitatii, cat si persoanelor juridice (organizatii non-guvernamentale, institutii de invatamint, autoritati locale si teritoriale, etc.) cu activitati in domeniu.

Servicii oferite:

  • baze de date baze de date bibliografice cu referire la domeniul relatiilor interculturale, incluzind managementul conflictelor interculturale, pedagogie multiculturala, invatare inter-culturala etc.;
  • baze de date cu descrierea ONG-urilor, a centrelor de cercetare si a fundatiilor, precum si a activitatilor si proiectelor desfasurate in domeniul relatiilor interculturale.
  • acces la Internet pentru explorarea surselor din domeniul interculturalitatii
  • carti si reviste cu profil inter- si multicultural